04/03/2021

thema dinosaurussen

 Donderdag 4 maart- Onze eerste week rond het thema dino's loopt bijna ten einde. 

Wij hadden vandaag een drukke, maar zeer plezante dag! We hebben de dag gestart met onze kalenders en daarna kwam juf Cheyenne ons halen om te sporten- na het sporten was het speeltijd en daarna aten we ons fruit op in de klas! 

Na het fruit maakten de kleuters kennis met fossielen- hoe deze ontstaan, hoe deze eruit zien,... Na deze korte theorie was het tijd om zelf aan de slag te gaan en fossielen uit zoutdeeg te maken! Natuurlijk kon niet iedereen dit doen, dus vertoefden de andere kleuters in de dino- hoekjes! 

Wij leerden ook de letter D in de klas, van dinosaurus! De kinderen vertelden mij alle woorden die ze kennen en die beginnen met de letter D en ik maakte hier dan een mindmap van! Er kwamen hele toffe woorden uit! 

In de namiddag ging het dino-museum open in onze poppenhoek, hierin kunnen de kinderen volop situaties naspelen! heel leuk om te zien! 

Dan sloten we de dag af met een dino-filmpje en een lolly die we kregen van Bess! dan nog even ons aangeleerd liedje herhalen en de dag was voorbij. Voor kinderen die het thuis nog willen zingen, bij deze de link: https://www.youtube.com/watch?v=pW9_nvcOydw


Wat hadden wij een dino- tastische dag!


















































Geen opmerkingen:

Een reactie posten